Hoppa till sidans innehåll

Vertex fjällmaraton

17 AUG 2010 08:30
Hendrik Larsson och Richard Richardsen begav sig till Vålådalen för att deltaga i en riktig utmaning. Läs nedan hur Henrik refererar deras utmaning.
  • Skapad: 17 AUG 2010 08:30

VERTEX

 

"Ja då var det dags igen för en längre tävling för mig (Henke) och Rickard.

Vi åkte upp till Vålådalen för att deltaga i Vertex fjällmaraton 43km och 1800 höjdmeter. Det visade sig vara en riktig utmaning.

Vi hade inte satt några mål direkt men under 6 timmar var väl tänkt iaf. Men det visade sig att det var bara en som klarade det målet, men jag är inte sänkt för det.

Start vid Edsåsen 09:00 och första toppen som vi ska upp på är Välliste som man se från start. Som förstaårs löpare var vi lite fega när vi valde startfålla, och det visade sig när vi kom in i skogen.

Smal stig och uppför och nästan ingenstans att gå förbi, och det blev ändå svårare nedför. Jag tröttnade och försökte springa om nedför, men det var riktig nära att jag fick betala för det. Snubbla på hala rötter och stenar, var ner på knä och upp igen for åt andra hållet osv, men jag klarade det.

Richard och jag sprang ihop till Ottsjö 15km som var första vätskekontroll. Richard hade fått syn på Martina Höök (känd multisportare) och klockat henne när dom mötts på väg till Välliste topp. Då låg han efter med 10 min. Så det blev Richards enda mål att ta in de 10 minuterna och komma före i mål. Det var det sista jag såg av Richard på resan mot mål.

Richard klarade sitt mål och kom in på tiden 5:22:31 och placerade sig som #41. Jag hade det lite tyngre och hade tiden 6:10:57 och plats #96. Så med facit i handen så står man nog på startlinjen nästa år också, och med ett gäng från KSK hoppas jag."

Skribent: Mikael Hallgren

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info