Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mikael Hallgren Säfsen 2014

Träningslägret i Säfsen 2014

01 SEP 2014 22:02
Det hela började som en tidsresa tillbaka till 1971 för att sedan vända tillbaka till nutid med flera roliga cykelpass i ett glatt gäng.
  • Skapad: 01 SEP 2014 22:02

SMS:et var kort och beskrivande. I bokningen ingick en tidsresa tillbaka till 70-talets stugor. Och det var smuts i vattnet. Med den uppladdningen satte sig ett gäng i sina bilar för att ansluta till dem som inte kunde hålla sig och redan åkte upp på torsdagen.

Men i sann KSK-anda var det ingen ko på isen heller denna gång. Några driftiga såg till att vi fick de nya stugorna från rätt sida av 2000-talet. Dock blev lite lite utspridda i år på grund av det och vissa fick mer motion än andra varje gång vi skulle samlas. Men väl uppe tog de flesta en chans att landa och slappa lite i stugorna. Eller cykla i BMX-banan. Men de flesta passade nog på att njuta av de fina stugorna som håller fin och modern standard med bra kök, bastu, TV mm.

Och det där med motion då? Det var ju det vi var här för om jag inte missminde mig? Och jag tror inte nån tyckte vi fick för lite heller. Redan till första gemensamma passet visade vissa tecken på att kroppen redan var använd efter en hård dag i downhillbacken. Wirtanen och Karlssons spenderade dagen på fullgungscyklar i sköna velodromsvängar.

Första passet på lördagen var ett torrt och varmt pass i Säfsenmått mätt. Vi fick till och med skymta solen i mellanåt.

 

Säfsen 2014
Välbehövlig vätskepaus 

 

Säfsen 2014

Vi körde hela cykelgruppen runt en varierande led som bjöd på mycket av varje. Men tydligen saknade många ungdomar lera och hoppades på mer av den varan under senare pass.

Efter en bra lunch i Hyttan fick vi en kort chans att sträcka ut och vila. Eller cykla i BMX-banan. Alla visste vad som väntade efter lunch. En eftermiddag borta i downhillbacken där Karlbergs var med och skulle lära ut lite teknik. Förutom de som skulle ut och springa...
Under flera år i rad har Jörgen och Johannes varit med och hjälpt till med att lära ut lite tekniktips till våra cross country-cyklande ungdomar. Något som är en välbehövlig sak då vi knappt har backar i våra trakter.

 

Säfsen 2014
På väg upp för lite trimmning av tekniken. 


Säfsen 2014
Inväntar instruktioner men lyssnar åt fel håll... 

 

Säfsen 2014
Edvin i en skön Velodrom.


 Och det fina med "downhill-träning" är ju att manfår chans att cykla uppför också :-) Vilket vissa passade på att göra, Henrik var i år taggad att cykla till toppen. Och det räckte inte med en gång heller...

Tyvärr visade Säfsen upp sin lite blötare sida och bjöd på tio grader och regn vilket sög musten ur de flesta. Många började surra om bastu, kaffe och andra mysiga saker. Och de som inte blivit tillräckligt blöta under träningen såg ledarbilen till att "langa" vätska till i rikliga mängder. Sorry Edvin!

Och förmodligen försvann de flesta in och passade på att ta en bastu och ta något varmt innanför rocken. Men inte alla... För några drog ju ut och sprang? I shorts. Och någon kom inte tillbaka...
Efter att Janne varit ute på luffen i drygt fyra timmar och utan tillräcklig täckning på mobilen började vi fundera lite hur vi skulle få fått på honom. Tur var att ett SMS till slut slapp igenom och vi kunde åka och hämta upp honom en bra bit söder om Säfsen. Vi hade nog väntat oss någon som var hungrig, trött och kall. Möjligt att vi såg lite snopna ut när vi mötte upp i skogen med bilen till en pigg och alltid lika glad Janne som muntert berättade om sin lilla tur. Slutet gott allting gott.

Lika gott som köttet vid grillningen. Det var en fröjd att ansluta till de övriga där grillningen pågick för fullt. Kanske inte världens bästa grillväder men det var en bra och mysig stämning!

När alla fått chansen att sova ut lite till söndagsmorgonen samlades vi för ett lite kortare och mer tekniskt pass. Ett bra och kul pass där många fick chansen att lera ner sig lite.

Säfsen 2014Vi avslutade årets läger med några gemensamma svängar i BMX-banan innan vi gav cyklarna och oss själva en dusch.

 

Säfsen 2014


Säfsen 2014

 

Det är alltid med ett litet vemod man åker från Säfsen. Säfsen bjuder på en mysig anläggning. Och vi i KSK gör resan till en mycket trevlig upplevelse.

Stort tack till alla som varit med och bidragit på ett eller annat vis!

 

Alla bilder finner ni på vår bildsida och här!

 


Skribent: Mikael Hallgren
Epost: This is a mailto link

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info