Hoppa till sidans innehåll

Syskonen Karlberg summerar juli månad

26 JUL 2012 22:21
Under juli månad har Johannes och Linnéa Karlberg hunnit med flertalet tävlingar.
Från Göteborg i söder till Åre i Norr.
  • Skapad: 26 JUL 2012 22:21

I mitten av juli begav sig familjen upp till Åre för att köra Åre bike festival som ingår i DH-cupen. Johannes och Linnéa mötte en tuff bana som dock kortats ner pga snö på toppen!

Linnéa till hör den tuffa skaran som kör ner för en DH-bana med en hardtail :-) Dvs utan dämpning bak! Hon gjorde fint kval och ännu bättre final. Dock vurpade hon i slutet av finalen där hon tappade tid på att springa tillbaka till sin cykel. I mål var hon blåslagen men vid gott mod. Resultatmässigt var det svårt att jämföra då hon körde mot ungdomar upp till 16år.

 

22 juli Åre Johannes

Johannes gjorde en bra insats nedför berget. Kvalet gick bra även om han inte var helt nöjd. I finalen gick han ut hårt och tog ledningen. Han blev sedan totalt 7a efter att alla gått i mål.

 22 juli Åre Johannes


_________


Efter denna tävling var det sedan dags för familjen att bege sig ner till Göteborg för att köra Adrenaline Cup. Där skulle det köras både downhill och parallellslalom. I downhill skulle de köra två åk utan kval.

Johannes placerade sig sjua efter första åket och körde tyvärr omkull på andra åket. Han hamnade efter de åken på 11:e plats.

I Linnéas klass var det inte trångt eller rättvist åldermässigt. Hennes enda motståndare var en 25-årig tjej som gjorde debut i downhill. Båda åkarna fick syna marken varsin gång under deras två åk. Linnéa slutade på andra plats bara 20s efter sin äldre motståndare.

 

I parallellslalomen ställdes Johannes mot suveränen Robin Wallner. Efter en ledning av Johannes så halkade han inför avslutningshoppet och tappade all fart vilket gav Wallner ett för stort försprång. Johannes slutade 6a.

Linnéa mötte tufft motstånd även hon i parallellslalomen. Hon mötte tre grabbar som var ett lite för tufft motstånd för henne att övervinna. Men hon kämpade tappert och hamnade till slut fyra.
Linnea fick både göra radio och tv: http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=62&date=2012-07-12 efter ca 13.40.

http://www.gp.se/gptv?path=gptv.abcdn.net%2FTV-ARKIV%2FVarlden%2FSverige&playfile=12270_Fartfylld_cykeltavling_i_Slottsskogen_137646.pls

___________


Efter en sväng till Göteborg blev dags att styra kosan mot Kungsberget. Linnéa var tyvärr sjuk och kunde under träningsåken konstatera att hon inte orkade tävla. Klokt.

Johannes gjorde ytterligare en stabil och bra insats på denna downhilltävling. Med gott självförtroende gick han och kollade banan dagen innan för att se hur den skulle köras. Han körde ett bra kval och hamnade i det trea.
Finalen drog sen ut på tiden efter en olycka. Dock slutade det bra för den grabben.

När finalen drog igång var det en taggad Johannes som gav allt. I kampen om sekunder slutade Johannes trea totalt.

http://vimeo.com/46187103 (Johannes har nr 204)

Skribent: Mikael Hallgren

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info