Hoppa till sidans innehåll

Nu drar säsongen igång!

25 MAR 2014 07:13
En sammanfattning om träningstider, tävlingar med mera från ett av de tidigaste upptaktsmötena vi haft. Och det är ju kanon att våren redan är runt knuten!
  • Skapad: 25 MAR 2014 07:13

I söndags hade vi alltså vårt uppstartsmöte inför säsongen där vi informerade om vad vi tänker oss med säsongen 2014.

Träningsgrupper MTB

I år önskar vi tränare oss två grupper för att alla ska kunna få en så bra träning som möjligt. Det gäller att ha ledare som kan stötta de allra minsta och det gäller att ha ledare som kan driva på de äldre så de hela tiden utvecklas.

För att detta ska fungera behöver vi stöttning av föräldrar eller andra vuxna som brinner för utvecklingen i en förening. Eller varför inte äldre ungdomar som vill hjälpa till?

 

Träningsgrupper racer

Vi är ett gäng som kör racer i KSK. Det  finns allt från lugna motionspass till hård intervallkörning för de som vill det. Kontakta Micke Hallgren för mer info. Och gå med i Facebookgruppen "Träna racer i Västmanland med omnejd" !

 

Träningsgrupper löpning

Vi samlas och går ut gemensamt och delar oss i lämpliga grupper efter hand. Oftast springer vi en rundbana där alla kan springa sin takt.

 

Träningstider

Vi beslutade att köra även i år på söndagar klockan 10:00  med samling i Lockmora. Brukligt är att vi håller på en timme om vi inte kommer överens om annat.

Träning på andra ställen än Lockmora kan komma att ske andra dagar i veckan enligt överenskommelse. Info på träning, hemsida, Facebook och SMS.

Första gemensamma träningen blir nu på söndag den 30/3!

 

Träningsläger

Det finns ett förslag att ha träningslägret i Ånnaboda istället för Säfsen i år. Föreslagen vecka är helgen v32 eller v34. Ånnaboda bjuder på många fina stigar efter hårt stigarbete som bedrivits under många år. Se bergslagencycling.com för info om stigarna och www.kilsbergen.se för info om anläggningen och stugorna.

 

Tävlingar

Västmanlands Cup kommer köras som vanligt på onsdagar. Program finns på VCF’s hemsida, länk finns via vår hemsida under cykelinfo. Programmet 2014 inte fastställt ännu. Info kommer inom kort.
Nationella cykeltävlingar finns länkat från vår hemsida.
Anmälan till cykeltävling görs av respektive tävlande via indTA. Var och en gör inbetalningar, spar kvitto för ersättning av KSK. Mästerskap betalas direkt av KSK.
Egna arrangemang 2014: Björnlunken 3/5 och Tour Modéen 7/9. Vi kommer även ha en deltävling i V.cup.

Licenser för att deltaga i cykeltävlingar har kommit till er som sökt detta. Saknar du licens och ska tävla, hör av dig till Micke Hallgren.

 

Klubbkläder

Vi har ett litet lager av kläder kvar. Hör av er till Göran för att se vad som finns. Vi kommer även öppna en webshop under en vecka för beställning av nya kläder. Den öppnar den 26/3. Det fungerar på följande sätt:
Kvällen innan webshopen öppnar får alla via mail inloggningsuppgifter. I shopen väljer man vad man vill ha för kläder. Priserna på kläderna i shopen är subventionerade av KSK. För ungdomar upp till 18år drar ni av 50% av priset och vuxna får dra av 25% av angivet pris i webshopen.
När ni lagt er beställning betalar ni via bankgiro till KSK. Webshopen är endast öppen till den 2/4.

 

Övrigt

Någon som känner sig manad till att utbilda sig inom cykel hör av sig till Micke Hallgren. Det finns utbildningar för att utvecklas som ledare, tränare, tävlingsledare och mekaniker. Utbildningen blir gratis för deltagande från KSK.

Glöm inte att vi har lånecyklar! Se mer info här på hemsidan.

Nu under våren kommer vi ha en "tvättkurs" där man får lära sig att tvätta och ta hand om sin cykel. Info kommer!

Vi kommer ha en liten arbetsdag under vårkanten för att piffa upp vår BMX-bana så den håller samma standard i år. Perfekt tillfälle för lite kroppsarbete :-)

 

Ser fram emot en kanonsäsong även detta år!

Väl mött i skogen :-)

Skribent: Mikael Hallgren
Epost: This is a mailto link

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info