Hoppa till sidans innehåll

SM i 4X - Karlberg rapporterar

05 OKT 2009 07:51
Den 26 september var Johannes och Linnéa Karlberg i Gävle och deltog i SM i 4X.
  • Skapad: 05 OKT 2009 07:51

Om någon har missat vad 4X är så kan det sammanfattas så här:
Cyklisterna kör i en bana som lutar utför och i banan finns hopp och doserade svängar. Fyra cyklister startar samtidigt och ordningen i mål ger resultatet. Tävlingen avgörs genom en form av utslagsstege. De flesta cyklister använder en s k dirt-cykel, även downhillcykel kan användas. Det är en mycket publikvänlig sport med mycket action.

 

Sista helgen i september gick Svenska Mästerskapen i 4X av stapeln i Gävle. Gävle har stor tradition i just 4X där de utövar grenen i Hemlingbybacken ett par dagar i veckan och lockar vid varje tillfälle runt cirka 40 deltagare.

SM var välarrangerat och relativt många deltagare. Från KSK var både Linnéa och Johannes med och tampades bland alla andra duktiga ungdomar.

 

Så här skriver Jörgen om tävlingsdagen:

"Det var en märklig tävling vi var på. Två framgångar jag inte hade räknat med. Till dom senare. Först Johannes och Linneas dag.

Vi fick läsa startlistorna ett par dagar före tävlingen och såg att det inte hade varit ett så stort startfält i P15-16 tidigare i år. 11 anmälda och 8 av dom har kört mycket fortare en Johannes i år. Så vi satte upp ett mål på en B-final men det räckte tyvärr inte.

Kvalet gick kanonbra, men sen kom motståndet. Han kom till slut till C-finalen som det tyvärr bara blev 2 startande i. Där fick han möta en hemmaåkare kanske skulle hamnat högre upp i listorna om han inte fått problem med cykeln under kvalen. Johannes mötte stort motstånd och slutade på en 10e plats.

 

Linneá körde i F10-12 hade faktiskt 4st startande, så det bliv full startgrind! Linnea räknade med en pallplats då hon visste att hon kunde slå två av de startande. Under träningen insåg vi att det skulle bli svårt får Linnéa... Men hon gjorde en bra dag. Från att kliva av banan i första träningsåket till att ta starten i ett kval så har hon gjort stora framsteg. Men det går ganska tufft till när cyklisterna möter första kurvan tillsammans och där tordes hon inte hålla i när alla fyra gick in i första kurvan i bredd. Linnéa imponerar och slutade på 4e plats.

 

Två märkliga framgångar... Den första överraskningen var Daniel Olsson som vann JSM P15-16. Han och Johannes har cyklat mycket tillsammans på tävlingarna. Och han har utvecklatsbra i sommar. Och med hemmabana var han först i mål.

Sen dök det upp en nykomling. Vi parkerade bredvid varandra och han berättade att han fått låna en cykel för att köra sin första 4X tävling. Under träningen kom Carolina och sa att han körde mycket snabbare än alla andra. Han körde på ett sätt som jag inte sett någon i cupen göra och vann även juniorklassen. Filip Gustavsson heter han och är var svensk mästare i BMX."

 

 

 

SM 4X 2009 from superDproduction on Vimeo.

Skribent: Mikael Hallgren

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info