Hoppa till sidans innehåll

Ride Of Hope - cykellopp för barncancerfonden

17 AUG 2010 08:37
Läs hur Peter Nilsson sammanfattar Ride Of Hope!
  • Skapad: 17 AUG 2010 08:37

KSK:are cyklade Ride of Hope

Ett antal Kungörare har nu cyklat ett antal etapper i Ride of Hope under den gångna veckan. Ride of Hope är ett arrangemang för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Barncancerfonden är en ideell förening vars största och viktigaste uppgift är att stödja forskningen kring barncancer. Verksamheten bedrivs endast tack vare gåvor och testamenten från privatpersoner, organisationer och företag. Barncancerfonden uppbär inte något stöd från stat, landsting eller kommuner.
I Sverige insjuknar varje år cirka 300 barn upp till 18 år i cancer. Av dessa överlever tre fjärdedelar tack vare utvecklade och individualiserade vård- och behandlingsmetoder.

Var går pengarna?

Den 7-15 augusti anordnar Barncancerfonden Ride of Hope för tredje året i rad. Det är ett cykellopp mellan Lund och Stockholm med omkring 1.000 startande. Överskottet går till bygget av det nya Ronald McDonald Hus som kommer att byggas vid Akademiska sjukhuset i Uppsala nära den nya Skandionkliniken – Nordens första klinik för protonterapi. Bakom insamlingen till husbygget står Ronald McDonald Barnfond och Barncancerfonden. Invigningen av Ronald McDonald Hus i Uppsala kommer att ske 2013.
Läs mer på: http://www.barncancerfonden.se/Ride-of-hope/Om/


 

KSK dominerade

Till att börja med så körde Janne Funcke på onsdagen den 11/8 den långa sträckan Örebro – Linköping (170km).
På fredagens sträcka mellan Katrineholm - Västerås (142 km) dominerade KSK, vi var dubbelt så många som Köping och Arboga tillsammans hade deltagare med i denna etapp. Det var Peter Nilsson, Joakim Sund, Håkan Eriksson, Jan Funcke samt ytterligare några Kungsörare.
Det var gruppindelning i tre fartgrupper på alla sträckorna , 20-24km/h, 24-28km/h och 28-32km/h i genomsnittshastighet räknat på rulltid. Man fick aldrig lämnat sin grupp utan att meddela sin ledare, vid t.ex. punktering stannar hela gruppen.
Med oss cyklister följde 1-2 sjukbilar och två stycken servicebilar.
Undertecknad och Joakim var med i snabbgrupp som bjöd på felkörningar, ledare som var oense, bra väder, massor med tilltugg i depåerna samt mycket träning på 2-par och belgisk kedja. Det var tidvis lite ryckigt och två av deltagarna hade svårt att hänga med tidigt på etappen.


 

Emma Johansson – OS-medaljör

På lördagens etapp mellan Västerås – Uppsala ( 100 km) cyklade Peter och Joakim. Med var också Emma Johansson OS-medaljören på cykel, hon cyklade med alla grupperna en liten stund. Många passade på att bli fotograferade och få hennes autograf under dagen. Vi bjöds på bra väder, bra vindar och en snäll bana, tempot var tidvis högt i snabbgruppen, riktigt bra klungkörning hela dagen.  Anses som den snällaste etappen. Vi sov på Scandic hotell och det var mycket socialt umgänge på kvällen, riktigt kul.

 

Slutspurten

Söndagen erbjöd ett molnigt men ändå varmt väder och mycket bra vind mellan Uppsala – Stockholm (93km ), den sista etappen.  Det var en hel del deltagare så det vart en komfortgrupp, två mellangruppen och två snabbgrupper - Joakim och Peter deltog i en av snabbgrupperna. Cirka fem mil in etappen så var det ”fri” fart på en sträcka av 15km med potthål, skarpa kurvor, bra uppför- och nerförsbackar och en del trafik. Det gick snabbt, 35 km/h i uppförsbackarna och hur fort det gick i nedförsbackarna vet jag inte, då det handlade om att ha kontroll på vad som fanns på vägen och inte missa någon kurva, kul och tufft. Klungkörningen fungerade bra under dagen.


 

Sammanfattning

Det här var kul!
Vi fick cykla, träffade massa roliga människor, vi tränade tempo och klungkörning och sist men inte minst samlade vi in pengar till ett bra ändamål.

Fler KSK:are borde deltaga under nästa år i något av arrangemangen: Spin of Hope (spinning i 12 timmar), Ride of Hope 12 timmars, Ride of Hope på Vätternrundan (har flera olika start-/tidsgrupper) och naturligtvis Ride of Hope 9 dagars.

 

Skribent: Mikael Hallgren

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info