Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Vätternrundan

19 JUN 2012 19:50
I regn och rusk. Så har de flesta tävlingar kantats denna vår. Och så även Vätternrundan. Men fem tappra kämpade runt från KSK!
  • Skapad: 19 JUN 2012 19:50

Det var tyvärr inget strålande väder som mötte våra Kungsörare. Dock körde de bra och väl. Peter Nilsson hade anmält sig i i en SUB9-grupp tillsammans med Ride Of Hope. Peter klarade 9-timmarsgränsen med flera minuter. Bra kämpat!

Nedan följer en sammanfattning från Håkan Ericsson. En av de fyra som klungkörde tillsammans. De tre andra var Janne Funcke, Lasse Eriksson, Jonas Rundberg.

 

Vi var 4 tappra KSK:are som tog oss an Vätternrundan 2012.

Förhoppningen o humöret under fredagen före start var på topp. Solsken, vindstilla o en fin kväll vid husvagnen. Efter att ha hämtat ut våra nummerlappar så laddade vi in en rejäl portion pasta o köttfärssås på kvällen. Det blev sen en "tidig kväll", eftersom vår starttid var 00:50 på natten.

Vår plan var att hålla ihop gruppen hela vägen in i mål (tiden var mindre viktig) Vid start hade det blivit lite mulet o mer vind.

Mellan Motala - Gränna (8mil) försökte vi ta det lugnt o hänga med i klungor som bildades. Det gick bra.

Efter Gränna började det regna lätt. Vi valde att gå in i Jönköpingsdepån också (11,5mil) för att vila, värma oss samt äta gröt, mos&köttbullar.

När vi sedan gick ut från Depån så störtregnade det hela vägen till Hjo (17,3mil). Blöta, frusna (man satt o skakade av kyla) valde vi att göra ett lågnt stopp för vila, återhämtning, mat. Väl ute från mattältet i Hjo så började det lätta på lite vilket gav positiva känslor igen.

Nu gällde det att hålla ihop gruppen de jobbiga milen framåt. Vi började märka att det var vår lilla grupp som blev "draglok" åt en hel hög med cyklister, många ville haka på oss eftersom man tyckte vi höll ett jämnt o fint tempo (roligt o få positiv feedback under loppet).

Två planerade stopp återstod (Boviken + Hammarsundet). Väl framme i Hammarsundet så började det spricka upp o solen tittade fram. Bara 4mil kvar nu... I efterföljande backar tog vi det lugnt för att inte stumna helt. Att sedan svänga höger vid Medevi är alltid lika härligt - nu vet man att bara 2mil återstår (i o för sig världens längsta 2mil... men ändå). När man sen börjar skymta Motala o milskylten paseras är det nästa så man börjar "spurta". Väl inne i Motala kunde vi sen rulla in under målskynket på tiden 12tim, 33min.


Vätternrundan 2012
BRA JOBBAT - nu väntar belöningen mat o en kall pilsner i stadsparken :)

 

Hälsningar 4 glada KSK cyklister (Håkan, Janne, Lars, Jonas)

 

 

Skribent: Mikael Hallgren

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info