Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsrapport från långloppscupens Engelbrektstur

29 JUL 2013 20:57
När ännu en deltävling i Svenska långloppscupen avgjordes, denna gång i Norberg, så deltog två från Kungsörs SK bland de nära 1000 deltagarna. Mikael Hallgren körde i H30 som hade att göra 80km denna varma söndag, och Henrik Telenius körde ungdomsturen som var en kortare lättare slinga på 37km.
  • Skapad: 29 JUL 2013 20:57

Det var nära osannolikt fint väder som mötte deltagarna i Norberg denna helg. Banorna var torra och fina och innehöll många fina roliga stigar. 80 kilometersbanan bjöd på en del klättringar och mestadels stigar. Givetvis bestod banan mycket av grusväg som det brukar på långloppen. Jämför man banor så var denna mer tekniskt krävande än Mörksuggejakten.

Så de landsvägsåkare som anmält sig för att köra (säkert med avseende på att seeda sig inför Cykelvasan) fick en lite tuffare dag i skogen än de kanske tänkt sig. Både proffset Jonas Ahlstrand från Ramnäs och Alexander Wetterhall deltog. Vann gjorde Mattias Wengelin i herrar elit på 2.28 och i damer elit vann Emmy Thelberg på 2.52.

 

Mikael Hallgren gjorde inledningsvis ett bra lopp och låg i samma grupp som vinnaren i dam elit. Men efter 40 km gjorde sig hans problem med magen påminda, något han lidit av sen i vintras. Han tvingades då släppa klungan och slå av på farten, och tappade mycket då det blev solokörning stor del till målet.

Ändå blev tiden 3:11 vilket var godkänt med tanke omständigheterna. Placeringsmässigt räckte det bara till en 33:e plats av 51 startande i klassen H30.

 Engelbrektsturen
Mikael Hallgren halvvägs i loppet. Foto: Jenny Hallgren

 

Henrik Telenius körde ungdomsturen som hade en kortare och något lättare bana på 37km. Han fick en bra start och hängde på en snabb klunga som leddes av bröderna Wallinder från Västerås CK. Tyvärr vurpade Henrik och tvingades sen att jaga klungan. Efter en frossa i mjölksyra tvingades han ge upp jakten på klungan. Men Henrik kämpade bra i värmen och gick i mål som 7:a i klassen P13-14 på tiden 1:54, 20 minuter efter segraren.

Engelbrektsturen
Henrik Telenius också halvvägs in i loppet. Foto: Lucas Hallgren

Skribent: Mikael Hallgren
Epost: This is a mailto link

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info