Hoppa till sidans innehåll

Cykelvasan

19 AUG 2013 11:28
Cykelvasan är idag Sveriges största mountainbikelopp. Bara 30km och 45km-loppet drar nära 5000 cyklister och långa loppet på 90km drar hela 12000 startande! Och platserna i 90km tävling tog slut bara 26 minuter vid säljstarten. Här snackar vi åtgång! Tävlingen går på mestadels lättcyklat underlag som grusväg, traktorstig, asfalt och stigar. En del stökiga stigar finns också. Banan har några bra klättringar som är utslagsgivande.
  • Skapad: 19 AUG 2013 11:28

Cykelvasan 30km motion (1773 startande)

 

Från Kungsör var det en handfull cyklister som deltog och från Kungsörs SK fanns Albin Hallgren, Joel Wirtanen i släptåg av Marco Wirtanen och Jenny Hallgren. Albin och Jenny hade en liknande plan som Marco och Joel, att göra loppet tillsammans som en behaglig resa. Cykelvasan
Team KSK rullar in till start. Foto: Mikael Hallgren

Albin hade egna planer och stack vid start och lämnade övriga Kungsörare ensamma. Marco och Joel gjorde ett bra lopp och körde tillsammans hela vägen tills Marco visade vem som var äldst när det var dags för målgång. Lite i smyg skjöt han fram cykeln och knep en sekund på Joel. Jenny som hunnit träna hela två gånger på cykeln till detta och skulle vara Albins sällskap fick kämpa i eget mak. Hon körde bra och tappade inte mer efter startbacken.

 

Albin Hallgren körde på 1:32 och fick placering 90 i klassen 30km motion man.

Marco Wirtanen 1:46 placering 252

Joel Wirtanen 1:46 placering 253

Jenny Hallgren 1:56 placering 248 i klassen 30km motion kvinnor

 

Cykelvasan
Jenny Hallgren vid målgång. Foto: Mikael Hallgren

 

Cykelvasan
Marco och Joel vid målgång. Foto Mikael Hallgren

 

Cykelvasan
Albin Hallgren tyckte det var en seger att gå i mål. Foto: Mikael Hallgren

 

Cykelvasan 45km motion (2699 startande)

I denna klass startade Fredrik Axberg med sonen Pontus Axberg. Även i denna klass fanns flera Kungsörare.

Pontus 2:12 placering 776 i 45km motion man

Fredrik 2:13 placering 786

 

Cykelvasan 90km tävling (totalt 12000 startande i tävling och motion)

Årets 90km hade växt till 95km och många bitar flyttats in på stigar. Och nattens tunga regn hade gjort banan tung av vatten. Men man måste ändå påstå att de gjort ett underbart jobb med banan då den var snabbdränerad. Och mer tur med vädret är svårt att ha, solen sprack igenom precis innan start!

 

I tävlingsklassen startade från Kungsörs SK Mikael Hallgren. Med endast 5 veckor av bra träning gjorde han ändå ett bra lopp. Loppet var snabbt inledningsvis och jakten om bra klungor var hård. Så onödigt hård emellanåt. Det innebar många vurpor och hård stämning. Lyckligtvis lugnade det ner sig efter Mångsbodarna. Mikael hängde med bra fram dit men sen sprack satsningen med kramp som smög sig på. Sista 50km tappade han mycket tid och släppte flera klungor. Först sista milen vaknade han till liv igen och kunde gasa lite.

Cykelvasan
Mikael Hallgren som en ostbåge med trötta ben. Foto: Jenny Hallgren

 

För er som vill läsa en bra tävlingsrapport rekommenderas Henrik Öijers. Han skriver som vanligt kul läsning på sin blogg och är värd att följa. http://oijer.blogspot.se/2013/08/cykelvasan-2013.html Vann gjorde Fredrik Ericsson efter mycket hård forcering i herrklassen på 2:43, och i damklassen vann Alexandra Engen på 2:55. Ett sammandrag från tävlingarna sänder även SVT på http://www.svtplay.se/cykelvasan

 

För Mikael räckte detta till tiden 3:15 och placering 455 i totalen, samt 87:e plats i H35. 6:e bästa tid i Västmanland.

 

Och i motionsklassen fanns som vanligt ett stort spann bland åkare från de som kämpade in på tider runt 3:05 till de som höll på en hela 8 timmar vilket nästan krävs en utmärkelse att orka så länge.

Från KSK hade vi Anders Hultgren som då körde 90km motion på 4:43 och fick placeringen 6214.

 

I övrigt syntes nära 10 stycken namn med påbrå från Kungsör. Inte illa! Verkar som vi har nära 20 cyklister i Kungsör som kanske vill ha träningssällskap? Hör gärna av er till KSK om ni vill ha träningssällskap :-)

Skribent: Mikael Hallgren
Epost: This is a mailto link

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info