Hoppa till sidans innehåll

Borlänge Tour i sol och lera

24 MAJ 2010 13:27
Borlänge Tour bjöd under sina tre dagarna på varierande banor och även varierande väder. Det var ett glatt gäng från KSK, Benneth, Mikael, Albin, Kevin och Robin, som i tre olika klasser njöt av ett, som alltid, underbart arrangemang av Borlänge CK!
  • Skapad: 24 MAJ 2010 13:27

Robin Cederth, visade i helgen att han fortsätter göra framsteg för varje tävling som går. I helgens deltävling i Kalas cup, Borlänge Tour, avverkades tre etapper på växlande underlag under tre dagar. Robin, som gör sitt första år som junior, klarade av de välkuperade banorna väldigt bra.

I övriga klasser i Borlänge körde Kevin Cederth, Mikael Hallgren och Benneth Sundqvist i HSport och Albin Hallgren i nybörjarklassen.

 

Fredagens prolog

Prologen var på endast 2,2km och var som väntat inte Robins gebit. Han kom på 15:e plats, men endast 17 sekunder efter. Kevin däremot, spände bågen och hamnade på fjärdeplats. Benneth och Mikael fick nöja sig med 9:e respektive 14:e plats.

 

Lördagens Cross Country

Men under lördagens Cross Country på 4x8,5km började Robin plocka in på täten. Han höll sitt tempo utan att spränga sig och gick i mål som sjua.

 

Robin Cederth, etapp 2
Robin på etapp två

 

Även på denna etapp var Kevin med långt fram. Det blev en riktig spurtduell där Kevin tyvärr fick se sig slagen med 3 sekunder. Inte långt efter kom Mikael på sjätte plats och sen Benneth, återigen på nionde plats.

I nybörjarklassen 0-8 år startade en djupt koncentrerad Albin. Han var taggad och med från starten. Med blodad tand såg han efter målgång fram emot söndagens etapp.

 

Benneth slappar efter andra etappen. I sportklassen slipper man raka benen :-)
Benneth slappar efter andra etappen. I sportklassen slipper man raka benen :-)

 

Söndagens tempo

Till skillnad från både fredagen och lördagen så bjöd söndagens etapp på mycket leriga banor efter nattens ihärdiga regn som även bestod under även söndagsförmiddagen. Startområdet till tempoetappen liknade mer en leråker än något annat. Under denna etapp på 10km visade Robin sina tekniska färdigheter på mycket leriga banor och var endast 43 sekunder efter etappvinnaren. Det räckte till en sjätteplats.

 

Totalt slutade Robin femma, sex minuter efter vinnande Axel Lindh från Härnösands CK.

 

I och med denna deltävling ligger Robin nu på tionde plats totalt i Kalas Cup efter att endast ha kört två av de fyra deltävlingar hittills. Detta bådar gott innan slussas in i elitklassen om ett par år. Stor grattis till det!!!

 

Kevin gjorde någon form av promenadseger när han vann Hsport totalt och även sista etappen. Han höll sig framme i täten på varje etapp och gjorde en kanontävling.

Mikael gjorde en bra uppkörning på sista etappen och kom på tredje plats, totalt slutade han fyra, endast 20 sekunder från pallplats.

Benneth bet i fint och prenumererade på niondeplatsen även på denna leriga etapp och slutade även som nia.

Kevin och Mikael efter tempoetappen
Kevin och Mikael efter tempoetappen

 

Albin var taggad och hängde med fint i nybörjarklassen. Han sa efteråt att det nog var söndagens leriga tempoetapp som var roligast. Och det var imponerande att se alla nybörjare kämpa på i den allt djupare leran som blev med deras små hjul.

Albin bombar på i leran
Albin bombar på i leran

 

Undertecknad ser redan framemot nästa års Tour!

 

Skribent: Mikael Hallgren

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info