Hoppa till sidans innehåll

Bättre sent än aldrig?

18 SEP 2011 21:18
Här kommer i allafall en rapport från lägret tillsammans med lite bilder.
  • Skapad: 18 SEP 2011 21:18

Fredag

Drygt 40st KSK:are fördelade på 9st stugor var med upp till årets träningsläger i Säfsen.

Det var både barn, föräldrar / cyklister, löpare som hade valt att följa med. Under ankomstdagen, fredag, var det nog mest fokus på att komma till rätta i våra stugor. Janne, Anneli, Håkan hade med sig mat upp (för Lördagens lunch) som delades ut till alla stugor under fredgakvällen.

Efter lite småsnack, godisätande etc var det många som gick o la sig ganska tidigt (imorgon, Lördag, börjar ju träningen).

 

Lördag

Vi vaknade till ett smattrande på fönsterbläcket (det regnade!), vilket inte var det väder vi hade önskat oss, men efter en rejäl frukost, var alla på benen eller på cykeln för det förstas träningspasset.

4 träningsgäng gav sig iväg på olika rundor. De yngre MTB ungdomarna drog iväg på en (som man trodde) "enkel slinga..." De äldre ungdomarna drog iväg på en lite längre o tuffare tur. Löparna valde mellan en lång, kuperad tur för ett långpass på 90min och ett lite kortare pass på ca 60min.

Trots regnet var det fortfarande varmt, så fast vi alla var blöta bara efter en kort stund så var det nästan så man glömde bort regnet.

Väl tillbaka så visade det sig att de yngre MTB ungdomarna gjorde ett jätte-pass på förmiddagen, den "enkla slingan" blev betydligt tuffare än någon kunnat ana - trots att alla var rejält trötta så var det inga ledsna miner. BRA jobbat!

 

Efter en välbehövlig lunch hemma i våra stugor, så började vi faktiskt skymta lite blå himmel :) Eftermiddagens MTB-pass var Downhill i banorna vid slalombacken. Där hade Fam Karlberg kört hårt under förmiddagen, och Jörgen, Linnea, Johannes ställde nu upp som ledare för att instruera alla om Downhill tekniken, säkerhet mm.

Med Downhill-gänget gav järnet nerför backen, var det några tappra gubbar o gummor som valde att springa, gå, cykla uppför slalombacken.

Vi kan väl enas om att de som valde Downhill definitivt hade roligast den eftermiddagen!

IMG_2569 IMG_2572  IMG_2597  IMG_2601 IMG_2601 IMG_2601 IMG_2601 IMG_2601   

 

När all var nöjda (o trötta) gav vi oss iväg hemåt (gående, cyklande, springande eller med bil) till stugorna igen.

Efter en välbehövlig dusch o ombyte så samlades vi sedan på gården för gemensam resa til grillplatsen vid sjön o nu skiner solen från en klarbå himmel - kanon, vilken timing!

IMG_2601

 

Vid grillplatsen dukades det upp hamburgare, korv, kött o potatissallad + dricka. Efter att våra grillmästare väl hade fått fart på glöden o grillningen så gick det mesta åt! Som vanligt, smakar mat alltid bra utomhus o i goda vänners sällskap.

 

IMG_2601

 

När vi sedan kom hem så var det "egen tid" som gällde. Några valde att slappa i stugan medan andra gick ner till restaurangen (baren) för att ta något gott att dricka o småprata lite.

Kvällen var nog fortfarande "ung" när vi började knalla hemåt mot TV-soffan o sängen. Jag kan lova att vi alla somnade utan större problem, även om några kanske hölls vakna av "bröllopps-raketerna".

 

Söndag

Disigt, men varmt.

Med tanke på den tuffa o roliga  Lördagen, valde vi att söndagens träningspass var helt frivilligt.

Vilket innebar att några valde att gå, jogga en kort stund medan några körde ett riktigt MTB-pass på nya stigar o vägar.

Eftersom vi var tvungna att vara ute från stugorna senast 11.00 så delade varje stuga upp städning, packning, träning mellan sig. Det funkade jättebra, så stugorna var säkert finare städade än när vi kom.

 

Vill med några sista rader berömma alla som var med, för en kanon-rolig helg. Tack för att ni står för den fina "KSK andan" på ett mycket bra sätt, dvs vi har roligt, respekterar varandra oavsett vad vilken åsikt eller tränings inriktning man har. Det viktigaste är inte att springa eller cykla fortast, det viktiga är att ha roligt o må bra!

 

Än en gång - tack allihopa.

Jag längtar redan till nästa år (då tar vi väl torsdag till söndag istället?)

 

// KSK styrelsen, ledare genom Håkan Ericsson

Skribent: Mikael Hallgren

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info