Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jenny Hallgren Robin Cederth

Att beskriva en känsla - Lägret i Säfsen

24 AUG 2012 12:50
Marco Wirtanen har på ett kanonbra sätt beskrivit hans och Joels upplevelse i Säfsen förra veckan när KSK hade sitt årliga träningsläger.
  • Skapad: 24 AUG 2012 12:50

Att beskriva en känsla. Av Marco Wirtanen

 

Torsdag

Säfsen 2012. Joel har längtat länge nu, riktigt länge. Äntligen var det dags. Säfsen 2012.
Det har snackats downhillbana, downhillbana och downhillbana. Hela veckan. Började torsdagen med att packa lite grejer. Lite som blev mer och lite mer. Vi glömde dock bara Joels frukostbröd och våra regnkläder.
Nu löste det sig med hans bröd och regnet var nästan obefinligt på hela resan.
Resan upp gick bra men KENT skivan byttes ut ganska fort av min co-driver, hann med två låtar. Stannade i Ludvika för att handla lite frukost och lite ostbågar.

stugorna1345486789_resized
Foto: Marco Wirtanen          Vred om nyckel och vi klev in i en riktigt trevlig stuga.

Med nycklarna i hand till stuga 101 så hittade vi stugan nära BMX banan (mer om den sen).
Vred om nyckel och vi klev in i en riktigt trevlig stuga. Väldigt nytt och fräscht. Perfekt!

Vi packade upp lite grejer och käkade kvällsmat. Sedan dök Håkan upp och lite senare Robin. En kvällspromenad ner till sjön och kollade på en fantastiskt vacker sjö i solnedgången.

 

bad1345486542_resized
Foto: Marco Wirtanen               Nu känner jag den där känslan...

 

Fredag

Frukost och planer smids. Vi tar en runda alla fyra för att reka lite. Byarundan 6km? Lagom tänkte vi. Vi rullade på och försökte lista ut hur skyltningen fungerade.
Håkan och Robin är erfarna och vi hittade tills slut vidare efter några knepiga vägskäl. Vi tog en liten avstickare till en grillplats vid en tjärn.

fredagsträning-fint1345486873_resized
Foto: Marco Wirtanen

 

Där kom känslan igen... Vi rullade hemåt.
Vi kan åka runt till vänster, säger Robin. Mer lättcyklat fast lite längre, säger Robin. 15 km stannar cykeldatorn på. Nu var Joel hungrig, riktigt hungrig. En banan och ner till sjön för att "tvätta" sig. Robin tog duschen. På promenaden hem försvinner den där känslan, i den där uppförsbacken... Lunch och vila. Joel rullar ner till BMX banan tar ett par varv... och några varv till... och så några till.

bmx_joel1345486780_resized
Foto: Marco Wirtanen                  Joel mosar på i BMX-banan

 

Vi hyr en BMX cykel, 100 spänn för 3 timmar. Nu dyker det upp fler och fler bekanta ansikten och grabbarna tar BMX banan i besittning. De äger banan. Joel frågar med en något andfådd röst: Hur länge till kan vi cykla? Jag svarar: 2 timmar och 25 minuter.

bmx1345486617_resized
Foto: Marco Wirtanen         Hur många varv orkar man innan kroppen lägger ner verksamheten?

 

Ser ingen direkt lycka i hans ansikte men grabbarna cykla vidare. Den där känslan dyker upp igen. Känslan försvinner när jag leder Lucas cykel hem och han haltar lite lätt med blodiga knän. Ser honom lite senare i pappa Mickes knä, litet leende på läpparna, känslan kommer tillbaka. Senare på kvällen snackas det om Albins uppmätta sträcka på BMX banan, 3 mil... Då nollställde jag den inte förrän jag cyklat ett tag, säger Albin.

bmx_baksmällan1345486706_resized
Foto: Marco Wirtanen                              Kompresser och lite vila, sen på cykeln igen!

 

Lördag

Två inplanerade pass. På förmiddagen delar vi upp oss i två grupper, en kör en längre slinga, Byarundan "light" ca 6km, de andra kör en enklare rundbana, lite kortare.

lördagsträning_samling21345486945_resized
Foto: Marco Wirtanen                                                                  Organiserat kaos.

Micke säger: Nu följer ni Marco, han visar er vägen runt Byarundan... Eeeeeh jag har noll lokalsinne. Drar med Robin som en backup så allt löser sig. Tekniska stigningar med lera, rötter och stenar som härliga ingredienser. Jag promenerar mest upp för dessa, Robin cyklar... Heja Robin!

 

LUNCH!!!

Pass två. DOWNHILLBANAN! Joel jublar. Vi rullar dit och Joels ögon blir stora som klot när tuffa killar med skydd och tuffa hjälmar susar ner på TREKs downhillcyklar. "Kan vi hyra en sådan?" frågan dyker upp ganska snart. Vi provar våra cyklar idag blir svaret.

Traskar/cyklar upp för backen och kör ner några etapper i taget. Skoj, riktigt skoj tycker pappan. Planering inför nästa års semester innehåller: tuff hjälm, liftkort och downhillcykel. Joel nickar. Känslan på plats...

lördagsträning_dh1345487000_resized
Foto: Marco Wirtanen                                                       Inge' sugen på DH-hojarna?

 

Grillningen på kvällen blir en succé. Jimi och Håkan grillar som gudar och Micke höll sig undan från grillen och vi slapp regn. Tack Micke. Mätta och belåtna tar vi oss hem och kvällen avslutas på lite olika sätt. För Joels del avslutades den med Minecraft hos Edvin. Jag själv och några andra lyckas lura till oss varsin dryck på en stängd pub på Hyttan. Mycket trevlig stund med lite surr sömniga ögon.

lördaggrill_gickjubra1345487113_resized
Foto: Marco Wirtanen                                          I år fick vi fart på elden! Å inget regn!

 

Söndag

Frukost, städa stugan och hemresa. Rosslig i halsen och en sliten Joel sätter stopp för dagens träningspass. Vi rullar hemåt i solskenet. Lunchar på Hillängens grill, en tradition helt enkelt. Känslan är med mig. Hem till Kungsör, träffar Linda och Jonna. Känslan är stark.

 

Min berättelse om en resa jag aldrig glömmer. Härliga människor, härlig natur och härlig motion. Längtar redan till nästa år.

Tack alla ni som var med.

 

Just ja, känslan då? Jag tror ni vet vilken känsla jag talar om, eller hur?

 

/Marco Wirtanen

mästerfotografen1345486835_resized

 

Och resten av Marcos alla fina bilder hittar ni på http://ksk.mower.me.uk/#5.0

Skribent: Mikael Hallgren

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Torsdagar: 
Lockmora 18:00 lila och svart grupp
Köping 17:30 blå och röd grupp

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info