Hoppa till sidans innehåll

Träning


Kungsörs SK har under åren växt och fått en stor skara ungdomar och vuxna som är med på våra träningar. Vi utvecklas varje år och försöker jobba hårt för att få en så organiserad träning som möjligt på cykel. Vi vill ge alla ungdomar chansen att utvecklas utan hinder och vill skapa en gemenskap som gör att det blir roligt att träna med oss.

 Vi har som mål att ha en ansvarig ledare i varje grupp som ska assisteras av minst en hjälptränare. Våra ledare är utbildade av antingen SISU eller SCF med inriktning på träning av barn och ungdom.

Vi uppmanar både föräldrar och äldre ungdomar som är intresserade av ledarskapet att kontakta någon av ledarna. Ju fler ledare vi är ju lättare är det att dela på arbetet.

 

Träningstillfällen

Från april/maj beroende på väder så startar vi sommarens utomhussäsongen i Lockmora. Vi håller på fram till en bit in i oktober med ett uppehåll för semester i juli. Under höst och vinter finns inomhusträning för de som är intresserade. Och missa inte våra löpträningar!

MTB-träningar
MTB träningarna hålls gemensamt på söndagar i Lockmora. Samt en dag till i veckan för några grupper. Se aktuella tider i kolumnen till höger.

Träning på andra ställen än Lockmora kan komma att ske andra dagar i veckan enligt överenskommelse. Info på träning, hemsida, Facebook och SMS.

Löpträning
Löpträning hålls flera gånger i veckan. Se aktuella tider i kolumnen till höger.

Övrig träning
- Träning på racer sker oftast via SMS/Facebook. Ta kontakt med Micke H.
- När hösten närmar sig erbjuder KSK vintercykling 1 gång i veckan och inomhusträning i Hagaskolans gympasal hålls en gång per vecka med fokus på styrka, kondition, smidighet. Lämplig från cirka 9 år och uppåt.
- Inomhusträning på cykel/trainer kommer inom kort för i första hand svart grupp. 

 

Träningsgrupper MTB

Indelningen är inte skriven i sten utan deltagarna kan byta mellan grupperna. Vi utgår från ålder och hur snabb man är. Fördelning av grupper beror på antalet deltagare och ledare som finns på plats. Cyklande föräldrar får gärna följa med på träningarna. Välj hellre en för lätt grupp än för svår, så kan man byta upp sig senare.

Se kontaktsidan för aktuella kontaktuppgifter för alla grupper

MTB grön grupp - stjärnorna

  • Cykellek och träning på mountainbike för små cyklister och små cyklar. Fokus på ”Skoj på hoj!” med en lättsam och lekfull träningsnivå. Körs oftast teknikbanor, rundbanor som passar från cirka 5-6 år och uppåt där balans och grunderna i MTB övas, men även enkla skogsstigar körs. Föräldrar rekommenderas att följa med sina barn på träningen. Har man ingen cykel kan man stötta på annat sätt. 

MTB Blå grupp - blixtarna

  • För de som fått en lite större cykel och blivit lite snabbare leker vi vidare på cykeln. Mycket teknikbanor, rundbanor som passar från cirka 7-8 år och uppåt där balans och grunderna i MTB övas i lite raskare tempo.  I skogen kör man lätta stigar och få backar. Föräldrar med cykel får väldigt gärna följa med sina barn på träningen. 

MTB röd grupp – röda baronerna

  • Denna grupp fokuserar mycket på tekniken, både i skog och på teknikbanor och passar från 9-10år. Träningspass med syfte men fortfarande fokus på att ha skoj. Hindren är nu lite klurigare och även en del backar ska bemästras. Även vuxna som vill testa MTB är välkomna i denna grupp. 

MTB lila grupp

  • Denna grupp är för de som vill testa att köra lite snabbare, längre och svårare. Man ska orka hålla flåset uppe och hanterar de flesta hinder. Lämplig för ungdomar från cirka 11-13 år och vuxna. Gruppen är formbar utefter antal deltagare och ledare i röd och svart.

MTB svart grupp

  • Träningspass med syfte för de som tävlar. Oftast från cirka 13 år och snabbare än tränaren. Fokus är att ha kul medan man lär sig att träna. Farten är hög, distansen lång och tekniska partier är svåra. Träning året runt.
    Möjlighet till att få stöd, hjälp med eget träningsprogram och fystester finns i denna grupp.

 Lånecyklar

Kungsörs SK har sex stycken lånecyklar för den som vill prova på att cykla. Dessa kan man läsa mer om under Cykelinfo/Lånecyklar 

 


Träning med nybörjarna i Lockmora

Uppdaterad: 22 AUG 2018 12:56 Skribent: Mikael Hallgren

 

INFO OM HEMSIDAN

Ansvarig för hemsidan är Göran Karlsson.
Har ni information som ni vill ha med på hemsidan, det kan röra sig om resultat, bilder, repotage, evenemangstips med mera, så skickar ni ett mail till goran@kungsorssk.se

 

TRÄNINGSTIDER LÖPNING (Vuxna)

Måndagar:
Utegymmet på Åsen 18:30

Torsdagar:
Lockmora 18:30

Söndagar: 
Kolla vår Messenger grupp "Vi som springer"

TRÄNINGSTIDER LÖPNING (Barn 6-10 år)

Tisdagar:
Utegymmet på Åsen 18:00

TRÄNINGSTIDER CYKEL

Onsdagar: 
Köping 17:30, Skoftesta alt. Johannisdal  (se KSK facebook för detaljer)

Söndagar:
Lockmora 9:45

 

TRÄNINGSTIDER GYMPA

Söndagar vintertid.
Se Facebook för info.

Kontakt: Anders Sjöberg

 

BJÖRNLUNKEN
björnlunk_header

 

 

TOUR MODÉEN
 

 

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Kungsörs SK
C/O Dan Tommila, Skyttegatan 2
73635 Kungsör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info